Färgtips för ditt hem

Färg och form. Rummet påverkas av olika färgsättning. Tänk på att du kan mildra eller förstärka effekten genom att välja färgnyanser ton i ton på väggar, golv och tak. Några tips på vägen.

1. Rätt produkter

Färg och färg är inte detsamma.Alla fabrikat säljer hela färgsystem, med grundfärg, täckfärg osv. Det är viktigt att man väljer de produkter som fungerar tillsammans och som är anpassade för ditt ändamål.

2. Billigt eller dyrt

En fallgrop som många tyvärr går i är att välja den billigaste färgen. Den billigaste färgen blir oftast den dyraste färgen i längden. Den har inte en bra kvalitet och du kommer behöva måla om efter kanske fem, sex år dyrare färger har i regel längre hållbarhet. Fråga din fackhandel om råd.

3. Rätt färg på rätt plats

Det är viktigt att du använder rätt sorts färg på rätt ställe. Ska du måla plåt så behöver du en speciell plåtfärg. Ska du måla fönster behöver du en speciell fönsterfärg. Att välja rätt målarfärgtyp är viktigt för att du ska få optimalt resultat.

4. Underarbete

Innan man börjar målar är underarbetet och rengöringen viktigt. Fuska inte, skrapa, borsta och rengöra noggrant så att gammal färg försvinner och den nya färgen kan fästa.
ordentligt. Det är bättre att vara noggrann, annars får du göra samma sak igen ganska snart.

5. Måla ordenligt

Du ser kanske ingen skillnad på två tunna målade lager och två tjocka målade lager, men åren kommer ta ut sin rätt och tunna målade lager kommer leda till behov av en tidig ommålning. Följ alltid rekommendationerna på färgen.

6. Gammal färg
Många har gamla färgburkar stående i garaget eller i förrådet. Släng dem! Köp ny färg för att du ska få bästa tänkbara färg och bästa tänkbara resultat som håller längre.

Lycka till